Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 28 de març del 2012

L’ADOLESCÈNCIA


L’adolescència és caracteritza per ser una fase de transició de la vida infantil a la vida adulta en la que es dóna una distància emocional amb els progenitors.  La relació que estableix l’adolescent  amb el pare i la mare pot estar marcada per una tendència a la rivalitat, qüestionant les normes i els límits. L’actitud de revalida s’hauria d’entendre com la necessitat que té l’adolescent  de  distanciar-se de la protecció i exigències de l’adult per tal d’anar-se autoafirmant.

En aquest procés cap a la construcció de la seva identitat la interacció amb els iguals passarà a ser prioritària i aquests passaran a ser  el seu  punt de referència.

L’adolescència és una època complicada pels progenitors i per l’adolescent. És important que els pares i mares es vaguin adequant aquests canvis i  puguin  ajudar a l’adolescent a marcar-se objectius realistes i amb sentit crític i d’aquesta manera  pugui anar adquirint responsabilitats i autonomia..

Una altre de les recomanacions dirigides als pares seria que entenguin que els canvis a nivell emocional i d’actitud  de l’adolescent són fruit, també,  de les alteracions a nivell hormonal i fisiològic. 


Montserrat Soler Roca
Psicòloga Col. 3310



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada