Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 13 de març del 2014

JUGAR AMB ELS FILLS/ES




La gran majoria de pares  juga amb els seus fills: Com us sentiu jugant? Com us respon el vostre fill? Considereu que és una pèrdua de temps?

Ens podem plantejar si ho estem fent bé o no, si aprofitem l’ocasió per a que el nostre fill aprengui coses o per a què és important aquesta estona tant valuosa que compartim amb els nostres fills.


QUINS BENEFICIS APORTA?


Jugar amb el teu fill/a beneficia de moltes maneres.  Ajuda a crear experiències i sentiments positius entre la família que més endavant ajudarà en moments de conflicte.  A través del joc es desenvolupa el vocabulari i el nen aprèn a comunicar els seus sentiments , pensaments i necessitats. Els ensenya a  esperar i respectar el torn, com respondre als sentiments dels altres etc.

                        





ALGUNS CONSELLS….


- El joc dels nens no ha de ser perfecte el més important és crear, experimentar i no tant el producte final. 

- Eviti criticar, corregir o indicar com es fan les coses quan el nen està jugant.

- El joc és una oportunitat per afavorir la fantasia i la creativitat, deixi’s portar, permet que una caixa sigui un vaixell, les nines es converteixin en familiars etc.


- És  aconsellable mostrar-li varies opcions de joc i joguines i que sigui el nen qui el triï. No importa si juguen a alguna cosa diferent a el que el joc/joguina està destinat. Que sigui el nen qui porti la iniciativa, que sigui ell qui organitzi el joc. Els pares es poden limitar a imitar les seves accions i fer els hi demana.


- Els nens més petits tendeixen a repetir la mateixa activitat una i una altre vegada. És el nen qui marca el ritme del joc. Encara que sigui avorrit pels pares, és aconsellable esperar a que sigui ell que decideixi fer alguna cosa per sí mateix.


- Sovint els nens volen marcar les seves normes i les fan de manera que els hi permetin guanyar. Millor no competir, si coopera amb les normes en aquell moment, això farà més probable que ell també segueixi les normes que tú li proposaràs en altres situacions.


- Els pares serien el públic que està tractant d’apreciar allò que fa el nen i elogia els seus esforços i diu tot allò bé que està fent.


- És aconsellable fer comentaris descriptius de tot allò que fa en comptes de bombardejar amb preguntes mentre juga.


- Si el nen no pot obrir una caixa, encaixar una peça etc el paper dels pares ha d’estar encaminat a fomentar la seva confiança, l’anima a intentar-ho, li dona pistes o ajuda per a que ho resolgui ell mateix.


- Si el nen juga de manera inadequada, crida etc  el millor es deixar de donar-li atenció p.exemple: deixar de mirar el nen i girar-te. Quan torni a jugar correctament, se li torna a donar l’atenció.
 

- Quan el joc és destructiu, pot parar el joc dient simplement : “quan et portes així, em de deixar de jugar”.


- Si tots els dies dedica una estona a jugar  amb ells, el moment de finalitzar no hauria de ser conflictiu, perquè sap que podrà tornar a jugar demà.


- Un cop finalitza el joc , el nen recull les joguines i se’l pot ajudar i animar a fer-ho i felicitar-lo quan està tot recollit.


En conclusió, DIVERTEIX-TE I DISFRUTA amb elS teuS fillS!!!



Cristina Marquès Solé

Psicòloga col. 18058

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada