Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 3 d’octubre del 2013

L'ÚS DEL TEU TEMPS


Tens la sensació de treballar més hores de les que el dia ens ofereix? Comences ben aviat i acabes tard a la feina, i tot i així tens la sensació de no haver acabat les tasques? Arribes a casa i la llista de pendents és innumerable fins al punt que decideixes postergar? Utilitzes llistes de coses pendents que en comptes d’escurçar-se augmenta?



Quan no tens clar amb què utilitzes el teu temps, Talane Medianer autora de “Coaching para el éxito”, ens recomana fer un registre d’allò que fem cada 15 minuts durant 1 setmana, des de que ens llevem fins que ens anem a dormir, incloses trucades, respostes a mails, navegar per la xarxa, dutxar-se, anar al wc, conduir fins a la feina o senzillament, quan fem un descans. Cal registrar durant una setmana laboral,  amb la màxima exactitud, tot allò que fas. Al final de la setmana sabràs clarament a què dediques el teu temps i podràs fer-ne una valoració real, evitant caure en els pensaments típics de: no puc més, treballo molt i no tinc temps de veure els amics... els meus fills m’absorbeixen més del què vull/puc tolerar....

És possible que, passada aquesta setmana, descobreixis que dediques més temps del què voldries a coses, persones o activitats que no et resulten plaents, o al contrari, que dediques poc temps a la família, amics o parella, o a alguna afició que t’encanta. Aquí sorgeix un nou repte, responsabilitzar-se del que has descobert i buscar la millor solució.

Conciliar vida personal, familiar, laboral és possible si partim de la realitat que vivim i del què estem disposats a canviar per sentir-nos propietaris del nostre temps. Canviar passa per marcar-nos fites assequibles dins d’un dia de 24 hores, de les quals, unes 8 de mitjana són utilitzades per dormir.

Algunes mares tenen la sensació de ser sergents doncs es passen el dia donant ordres i en canvi, s’asseuen poc o gens a jugar amb els seus fills, fent que el vincle mare-fill es converteixi en un entrenament a soldats i no tant un espai per compartir, aprendre, sentir i gaudir. Planteja’t si realment tot el què fas al llarg del dia t’omple tant com creus, la feina, la cura de la casa, algun grup social al que pertanys, portar amunt i avall els nens a les extraescolars... i dóna’t el permís de poder contestar el que realment sents. Un cop ho hagis fet, actua en conseqüència. No és millor mare la que dedica 15 hores a la feina i 2 als fills, quan el què voldria és estar amb els fills quan surten de l’escola. I al revés, la dona que se sent realitzada fent una tasca professional i hi renuncia perquè el que ella creu que s’espera d’ella és que sigui una mestressa de casa i cuidadora de la família.

Un cop prenguis consciència en què dediques al teu temps i com et fa sentir, pensa-ho bé i fes el canvi que necessitis per sentir que estàs fent allò que és important per a tu. En definitiva, que estàs essent fidel a tu mateixa.

Àngels Martí Pérez
Psicòloga col.9917

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada