Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 3 d’abril de 2014

COM SER MARE TREBALLADORA I NO MORIR EN L'INTENT

Dedicat a totes les dones que fan de mares i treballen (fora i/o dins de casa), i a tots els pares amb els que compartim l'aventura d'educar un fill (o més!)

Vols saber què he recordat aquest dies essent mare treballadora per no morir en l'intent?

El meu fill està malalt fa, quasi bé, tres setmanes. En resolem una i comencem amb una altra. Què hi farem! Una oportunitat per recordar que els nens ens ajuden a donar valor a allò que realment és important. Et poso en situació:

A la dreta, un nen de 2 anys i 9 mesos, amb evidents signes de l'arribada de la primavera i constipat fins a les celles. A l'esquerra, una mare que fa llistes de "TOT PER AVUI", que anul-la l'agenda perquè la cangur és de viatge, i que és aspirant a superwoman. 

Ara, llegeix i respon amb tota la sinceritat que la superwoman que duus a dins et permet...
  • T'has vist alguna vegada contestant una trucada de feina mentre el teu fill et dona un tren exclamant el popular "XuXuuuuu"?
  • Et proposes una llista de tasques per fer i quan arriba l'hora d'anar a dormir descobreixes que, en els millors dels casos, en pots marcar una o dues?
  • Tens prou dits a les mans (les dues!) per comptar les vegades que li has dit al teu fill/a, "ara vinc!" o "de seguida estic aquí, que tinc feina!" durant una tarda?
Has contestat que si, oi? T'entenc perfectament, és esgotador fer malabars entre el rol de mare i el de treballadora. Sobretot, si pretens tirar endavant amb tots dos sense renunciar a res.

3 RAONS PER RENUNCIAR A LA FEINA QUAN EL TEU FILL ESTÀ MALALT:
  • EL JOC DE FALDA: cantar, ballar agafats, seguir una cançó amb coreografia... És una oportunitat d'or per retrobar-vos en un espai de joc, relació i vincle. Us permetrà sentir-vos units emocionalment. El contacte físic que hi ha en aquest tipus de joc us proporciona seguretat, complicitat, diversió i unió. I a més, podràs deixar anar la nena que duus a dins! 
  • VACANCES "FORÇADES": tenir un descans imprevist pot ser aquella parada que necessitaves fer i aplaçaves. Aprofita per fer conscient la crescuda del teu fill, les noves paraules que ha après, els nous amics que ha fet a l'escola, ... I recorda, aparca el mòbil, el whatsapp i el correu. Veuràs com pots sobreviure!
  • PRACTICA L'ESCOLTA ACTIVA: considerada com una eina de valor en les relacions, és el moment ideal per practicar-la amb el teu fill. Col·locat a la seva alçada, manté el contacte ocular, toca'l si cal, i presta molta atenció a allò que fa, que et diu... Faràs que el teu fill se senti estimat, valorat i tingut en compte. La seva autoestima quedarà enfortida. I com a mare sabràs que estàs fent el millor pel teu fill.
Ara ja saps alguna raó per ser mare treballadora i no morir en l'intent! 


Àngels Martí
Psicòloga & Coach de Terapeutes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada