Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 27 de febrer de 2014

EL SUCRE, UNA DROGA DE LA NOSTRA SOCIETAT.

El tabac i l’alcohol són drogues legals en la nostra societat i com a tals no les donem als nostres fills. Doncs perquè els donem sucre?. Aquest ve a ser un article perquè reflexionem de tot allò que els donem en el nostre dia a dia als nostres fills.

La sacarosa, comunament denominat "sucre", va ser creada artificialment per l’ésser humà. Actualment és un element de la nostra dieta alimentaria, que deixant de banda el nombre de calories que té, s’hauria de considerar una droga; tal i com afirma el responsable de salut d’Amsterdam Paul van der Velpen.Doncs el sucre és una forma d’addicció. A diferència d’una grassa i d’altres aliments, el sucre interfereix en la gana del cos creant un desig de seguir menjant sense límits. El sucre actua alterant el mecanisme de l’organisme, quan es menja alguna cosa que porta sucre, el cos en crea una necessitat i en vol més i més. Fet que la indústria alimentaria utilitza per augmentar el consum dels seus productes. Per exemple, si donem ous a alguna persona, aquesta deixarà de menjar en algun moment; en canvi, si li donem galetes en seguirà menjant fins a acabar-se-les.

Actualment es desconeixen els efectes del sucre ens l’organisme dels  mamífers, però si que s'han realitzat estudis que vinculen el consum del sucre amb l’augment de diabetis, càncer i amb determinades malalties cardiovasculars, del sistema nerviós i digestiu. Doncs el seu consum provoca desordres en la funció de les cèl·lules, augmenta el nivell de plaquetes i està relacionat amb el síndrome de dèficit d’atenció amb hiperactivitat (TDAH).


Anna Sangrà
Fisioterapeuta i logopeda col. 3723

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada